[...] zewnętrznie) na skórę, w związku z tym jest stosowany w chorobie wrzodowej i w stanach zapalnych skóry (czyraki, egzemy, ropnie). Nasiona kozieradki mogą również obniżać poziom cholesterolu i cukru we krwi. Kozieradce przypisuje się również właściwości przeciwzapalne, żółciopędne, rozkurczowe, poprawiające samopoczucie, żółciotwórcze, [...]
[...] i owoców • przez parę dni liczyć wszystkie warzywa (czy ja też muszę?) • inne uwagi: - niedobory żelaza: wątróbka, czerwone mięcho, żółtka (jeść) i tyle wystarczy - poziom cholesterolu będzie się ciągle poprawiał, w miarę tego, jak się chudnie - TRENING – nadal wytrzymałościowy Krewetki. Zmieniony przez - BlueCrocus w dniu 2012-10-08 [...]
[...] Przyjrzyj się sobie w lustrze. Czy nabierasz wagi? Tak, czy nie? Jeśli nie, musisz zwiększyć ilość kalorii. Przez drugi tydzień cyklu M-Stak utrzymaj przyjmowanie protein na poziomie 4,5 gram jednocześnie zwiększając udział węglowodanów do 3,3 gramów na kilogram wagi ciała. Po drugim tygodniu cyklu sprawdź wagę i wygląd w lustrze. Czy waga [...]
[...] o tym dawniej laureat nagrody Nobla Otto Warburg, zacytuję go „komórki nowotworowe odżywiają się glukozą, a nie tlenem, jak komórki zdrowe. Spożycie cukru podnosi poziom glukozy i dostarcza paliwa selektywnie zużywanego przez komórki nowotworowe”. Pójdźmy dalej badanie Badanie PET nowotworu, jak to się odbywa mówi Pan Prof. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] najlepiej się rozwijają, gdy stabilizują ;) A kiedy najlepiej stabilizują? Gdy wykonujesz martwy ciąg i przysiady ze sztangą. Poza tym, ćwiczenie całego ciała podbija Twój poziom testosteronu, co pozytywnie wpływa na rozrost innych mięśni - m.in. brzucha. Zresztą z brzuchem to już jest tak, że jego mięśnie możesz mieć wielkie, a kaloryfera [...]
[...] ogóle taką dobrą tę rozgrzewkę. A potem podszedł do suwnicy Smitha... na szczęście robić Inverted Rows |-) Trochę się gapiłam na jego trening, ale aż miło popatrzeć na taki poziom - jak ktoś wie, co robi i robi to porządnie) Dzisiaj też trochę chodzenia wpadło - tempem raczej powolnym z powodu zmęczenia nóg. Zmieniony przez - nolose w dniu [...]
[...] °C, przez 2-3 minuty. Taki napój spowoduje zwiększenie spalania tkanki tłuszczowej. Warto ją pić zwłaszcza przed lub po ćwiczeniach. 3) przekąski: orzechy –Obniżają poziom cholesterolu we krwi i poprawiają wygląd cery. Jeśli lubisz coś pochrupać to rób to zdrowo. migdały- posiadają błonnik, witaminy i są źródłem bardzo dobrze [...]
[...] Szczególnie w odniesieniu do zawodników dyscyplin siłowych, których celem jest wzrost masywnej i odtłuszczonej sylwetki. Izomaltuloza ma bardzo niski indeks glikemiczny na poziomie IG=32. To oznacza, że tempo wchłaniania tego składnika jest tak wolne jak białej ugotowanej fasoli. Spożycie izomaltulozy nie powoduje zatem agresywnego wzrostu [...]
Podałem Ci najprostszy sposób z możliwych, przy którym umiejętność czytania sygnałów płynących z organizmu przez właściciela jest na poziomie beginer ;) Poziom beginer eneralną zasadą Diety Optymalnej jest zachowanie właściwej proporcji między głównymi składnikami odżywczymi: białkiem (B), tłuszczem (T) i węglowodanami (W). Jako ogólną [...]
[...] byłoby rozłożenie posiłków (w moim przypadku 3) na np 6 mniejszych porcji? Wtedy jednorazowy wrzut węgli byłby 2 razy mniejszy, ale podawany częściej. Czy to wpływa na ładowanie w jakikolwiek sposób? Mniejsze "skoki" poziomu cukru we krwi a tym samym stabilniejszy poziom insuliny no i trochę szybszy metabolizm ale to nie "powód" to "różnica".
Mniejsze "skoki" poziomu cukru we krwi a tym samym stabilniejszy poziom insuliny no i trochę szybszy metabolizm ale to nie "powód" to "różnica". Kuba ja to nie wiem czy stałe stężenie insuliny we krwi to taki dobry pomysł. Taki stan zaleca się cukrzykom, bo dla nich to kwestia życia i śmierci. Insulina to jednak hormon, który powinien pojawiać [...]
Mniejsze "skoki" poziomu cukru we krwi a tym samym stabilniejszy poziom insuliny no i trochę szybszy metabolizm ale to nie "powód" to "różnica". Kuba ja to nie wiem czy stałe stężenie insuliny we krwi to taki dobry pomysł. Taki stan zaleca się cukrzykom, bo dla nich to kwestia życia i śmierci. Insulina to jednak hormon, który powinien pojawiać [...]
A co do węglowodanów... mają wpływ na poziom glukozy, a ta jest hormonem, Glukoza jest cukrem. Myli Ci się z insuliną. który zarówno ma działanie anaboliczne (budowa mięśni) jak i też wpływa na magazynowanie energii w postaci tłuszczu zapasowego. To właśnie robi insulina. Więc faktycznie kwestia węglowodanów jest dość istotna. Ogólnie dobrze [...]
[...] U mnie z cukrem to było tak: dużo cukru - skok insuliny - spadek cukru - skok adrenaliny, kortyzolu i glukagon. I tak w kółko po zjedzeniu słodkiego. Długo utrzymujący się poziom tych trzech ostatnich hormonów powodował kołatanie serca, lęki, jakieś takie oszołomienie, obniżoną odorność oraz dużo więcej objawów które powodały stany depresyjne. [...]
[...] rozkładając tłuszcz ciała i budująć w zamian masę mięśniową. Doświadczenie (oraz wcześniej wspomniane studia) pokazują, że u kobiet po trzech miesiącach stosowania odżywki poziom tłuszczu w organizmie zmniejsza się o 3% a masa mięśniowa zwiększa o około 3%. U mężczyzn redukcja tłuszczu to 3% a wzrost masy ciała to 2,5%. Te wartości procentowe [...]
[...] na wadze, powinien zwiększyć ilość spożywanych kalorii i białek. Jeżeli ktoś jest otyły i trenuje by schudnąć, powinien zmniejszyć ilość kalorii, natomiast utrzymywać wysoki poziom białek w posiłkach i niski poziom węglowodanów, i jeść mało tłuszczy, cukru i niewartościowych potraw. Gdy się trenuje, powinno być widać postępy. Jeżeli ich nie ma, [...]
[...] bialka i było niezle. Teraz mysle ze jestem w ketozie(wskazywalby na to prog ww, ale czuje się fantastycznie, stad pytanie po czym poznam? ) Zamierzam utrzymac taki poziom ww ok. 12tyg jeśli się uda, a potem chce już na stale zostac na poziomie 100-150g, tak czuje się najlepiej, zero ospałości, zmeczenia i łaknienia słodyczy. Jeszcze [...]
[...] poprzez najczęściej wymienianych ich reprezentantów – lipoproteiny o malej i bardzo malej gęstości – „złe” LDL i VLDL, których wysoki poziom uznawany jest za nieomylny wskaźnik wysokiego ryzyka rozwoju miażdżycy. Dietę bogato tłuszczową, niestety, uznano również za jeden z czynników ryzyka choroby [...]
[...] + białko WPC + tłuszcze. Zero węgli, tyle co w ww. produktach. Zaliczyłem także 3 trening mięśni brzucha, ciężko mi to na razie idzie, ale mam nadzieję, że przejście z poziomu 1 na 2 odbędzie się bez problemu. Jeżeli tak nie będzie, to po prostu wydłużę czas trwania poziomu 1 do czasu, aż będzie osiągalny poziom 2. Nigdy nie ćwiczyłem [...]